Ledighetens stress

Solen skiner, förhoppningen om att det faktiskt kommer gå mot ljusare tider kommer. Trots att jag blir rätt ångestladdad på våren så längtar jag efter ljuset och framförallt sommaren!

I dag ska jag försöka ta tag i lite hushållsarbete. Just nu har jag och sambon ett problem, som visserligen är angenämt men dock stressande. När han väl är ledig (skiftarbetare) så har vi självklart en hel del som måste göras hemma. När han har intensiva arbetsperioder så orkar ingen av oss då A ju helst inte sover mer än en timme i taget. Alltså blir det hela vakna nätter, vi går i skift här hemma och försöker bara överleva. Det skulle ju vara ok om man själv sov en timme mellan varven men det tar ju kanske 30 min innan man själv somnar och så vaknar man efter 10-20 minuter för att han börjar strula. Det här gör att jobbperioder bara betyder att försöka överleva just nu. När han sedan är ledig vill vi ta igen det som måste göras (gammalt hus där saker måste fixas, storhandla, städa, bära in ved, besikta bil, skruva ihop gåstol, plocka undan kartonger osv.). Nu till problemet, vi har folk här hela tiden. Det är angenämt och mysigt att ha människor här och jag vill inte säga nej då jag vill att alla ska känna sig välkomna, jag tror att det är så lätt att man slutar hälsa på någon om de säger nej för många gånger. Men vi hinner inget då vi varje dag har 1-2 besök minst. Eller så är det någon som måste ha hjälp med något osv. Nu har han varit ledig i 4 dagar och vi har inte hunnit med en enda sak. Allt går på sparlåga här hemma för att folk hela tiden kommer förbi.

Trots att jag älskar att vi har så många nära och kära som vill umgås med oss har det faktiskt blivit något vi måste ta tag i. Det måste bara få smälta lite så att jag kan bestämma hur vi ska göra. Om vi ska sätta undan vissa dagar då vi helt enkelt måste säga nej till allt.

Men som tur är hinner man ju med lite mys då och då. Utan den där koppen té på morgonen med tända ljus kanske jag skulle bli lite lätt galen!IMG_22451

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>